Vendéglátó helyek számára: betiltott split klímák helyett

A Kormány 213/2020. (V.16.) rendelete értelmében 2020. V. 31. után, vendéglátó üzletben kizárólag a külső levegő beszívással rendelkező hűtő-fűtő berendezések , vagy az UV-sterilizáció technológiával működő berendezések használhatóak.

Hagyományos megfogalmazásban ez azt jelenti, hogy a klasszikus split klímák (legyen ez oldalfali, kazettás vagy éppen légcsatornázható) nem használhatóak, ugyanis ezek a belső levegőt keringtetik. A külső friss levegővel üzemelő, tipikusan a fűtő-hűtő légkezelő berendezések üzeme megengedett.

Továbbá megengedettek a belső levegő keringtetésű klímák abban az esetben, ha UV-sterilizációval ellátottak.

Társaságunk olyan megoldást kínál leendő partnereinek, amivel a jogszabályi megfelelésen túl biztosítható a friss és/vagy fertőtlenített levegővel való hűtés-fűtés. 

Lehetőség van olyan légcsatornázható, belső keringtetésű split klíma telepítésére (esetleg meglévő átalakítására), ami UV-sterilizációval van ellátva, így biztosítva a rendelet előírásait.

A tisztán friss levegővel üzemelő rendszerek már jóval komplexebb, költségesebb megoldások közé tartoznak, de természetesen ilyen igények esetén is állunk rendelkezésükre.