Napelemes rendszerek építése, üzemeltetése

Hogyan működik?

A napfénny segítségével a napelemek elektromos áramot termelnek. Ez a kitermelt áram egyenáram (például a gépjárművek használnak), ám a háztartásban váltóáram használatos. Így hát át kell alakítanunk a megtermelt egyenáramot váltóárammá, hogy használni tudjuk. Erre szolgál az úgynevezett inverter, vagyis áramátalakító.
Ez után az átalakított áram a biztosítékszekrénybe érkezik, majd onnan a vezetékeken keresztül ellátja a házunkat, fogyasztóinkat elektromos árammal. Ha nem használjuk az áramot a házban, akkor a napelemek által megtermelt áramot a rendszer egy kétirányú mérőórán keresztül betáplálja az áramszolgáltató rendszerébe, majd ha ismét szükségünk van rá (pl. este vagy ha nincs napsütés) akkor visszavesszük a szolgáltatótól a kölcsönadott áramot.

Megfelelő tervezéssel ezek a kiserőművek éppen annyi áramot fognak nekünk termelni, hogy a villanyszámlánk szinte 0 Ft lesz. Cégünk a rendszer megépítésben, karbantartásában tud segíteni Önnek.

Árajánlatért lépjen velünk kapcsolatba a "Kapcsolat" menüpontban feltüntetett elérhetőségeink egyikén, vagy kattintson a lenti gombra.

 

 

naplem-mukodes

 

Milyen szolgáltatókkal dolgozunk?

Cégünk a piaci igényeket követve, több gyártóval dolgozik együtt, annak érdekében hogy a legjobb minőségű termékeket szerezzük be és használhassuk otthona energiaellátásának modernizálása közben. 

Mi az az inverter?

Az inverter a napelemes rendszer "agya" és "szíve" egyszerre. Feladata, hogy átalakítsa a napelem panelek által termelt áramot (egyenáramot) használható váltóárammá, majd továbbítsa azt az elektromos berendezéseink számára. Ezek az úgynevezett fogasztók, pl. Televízió, mikrohullámú sütő, stb. Az inverter ezen kívül adatokat, hibaüzeneteket is küld a rendszer működéséről. Ezek az adatok szükségesek ahhoz, hogy észleljük, ha valamilyen meghibásodás történik a rendszerben vagy valamelyik panel nem működik megfelelően, csökken a termelési teljesítménye, vagy egyéb hiba történik... 


Ebből talán már látszik is, hogy ez az eszköz a napelemes rendszerek legérzékenyebb pontja. Bizonyos szerelési szempontokat, követelményeket be kell tartani a beüzemelés és a működtetés során, hogy a lehető legtovább üzemeljen a rendszer. Cégünk ebben nyújt segítséget!

Inverter adatlapok:

A napelem típusaink adatlapjai:

Mi szükséges még?

A napelem építés a napelemen és az inverteren kívül egyéb apróbb, ám annál jelentősebb részekből tevődik össze, csak úgy mint a saválló tartószerkezet vagy éppen a külnböző energia átviteli kábelek. Azonban a rendszer legfontosabb alkotó eleme, maga az amber! A szakszerű szerelési munkálatok, a minősített szakemberek teszik a szerkezetet hatékonnyá és időtállóvá. Mindez azt a közös célt szolgálja, hogy a komplex rendszer akár 30+ évig is (a megfelelő karbantartások mellett) szolgálja ki az Ön háztartásának igényeit.

A Ventiszol Kft. és munkatársai ebben lehetnek az Ön segítségére!

Vállalatunk 10+ év szakmai tapasztalattal rendelkezik, mely idő alatt elégedett, visszatérő ügyfelek sokaságával gazdagítottuk referencia-listánkat. Büszkék vagyunk kimagasló minőségű szakmai munkánkra, melynek következtében magabiztosan vállaljuk új napelemes rendszer kiépítését kérő Ügyfeleink számára, hogy az alap egy év "szerelési" garanciához képest +1 év extra garanciát biztosítunk az elvégzett munkára.Ez így tehát azt jelenti, hogy összesen 2 év kivitelezési garanciát biztosítünk Önnek az új, környezettudatos napelemes rendszerére.

Ezzel szeretnénk megköszönni a hosszú évek alatt tanúsított bizalmat és biztosítani az Ön nyugalmát!